Wat eet Nieuw-West?

Voedselpark Amsterdam en OBA slaan de handen ineen voor een gesprek met de buurt

Wat eet Nieuw-West

eten Nieuw-West

Samen gaan we de komende maanden op ontdekkingsreis door Nieuw-West om meer te leren over wat er nu gegeten wordt en hoe dit in het verleden was. Van 16 december tot 22 mei nodigen Voedselpark Amsterdam en de OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam) iedereen uit voor een gesprek over eten in Amsterdam Nieuw-West.

We starten dit project ‘Wat Eet Nieuw West’ op 16 december met een lezing van Bas Kok, auteur van het boek ‘Op een dag in Nieuw West’. Bas zal onder meer zijn ideeën over de geschiedenis en toekomst van stadslandbouw in stadsdeel Nieuw West met ons delen. Of je je nu aanmeldt of gewoon binnenloopt, je bent van harte welkom om samen met ons deze onderwerpen te onderzoeken. Na afloop is er een heerlijke kom soep van de Zaak van Smaak.

Locatie:
Bibliotheek Slotermeer
Slotermeerlaan 103E, 1064 JN Amsterdam

Datum en tijd:
Zaterdag 16 december van 15:00 tot 17:00

Voedselpark Amsterdam is een ambitieus burgerinitiatief, gesteund door een groeiende groep van bewoners en organisaties. Meer dan 15.000 mensen ondersteunen het idee om de Lutkemeer opnieuw te bestemmen als landbouwgrond en hier een Voedselpark te realiseren voor de Amsterdamse bewoners.

Doe mee. Zeg ja tegen het Voedselpark en behoud van de Lutkemeerpolder voor toekomstige generaties.

Meer informatie: Voedselpark Amsterdam of mail naar activiteiten@voedselparkamsterdam.nl

OBA: https://www.oba.nl/agenda/slotermeer/lezingdoorbaskok.html

————————————————————————-

Extra informatie – Voedselpark Amsterdam

De Lutkemeer polder ligt in Nieuw-West, aan de westrand van Osdorp, bestaat uit 60 hectare vruchtbare kleigrond en ligt bijna 5 meter onder NAP. Burgerinitiatief Voedselpark Amsterdam, zien de toekomst van de Lutkemeerpolder als agro-ecologisch landschapspark. De gemeente Amsterdam denkt hier anders over en wil vooral distributiecentra op deze vruchtbare grond ontwikkelen. De toekomst van de Lutkemeerpolder als voornamelijk stadslandbouwgebied is nog mogelijk. Bekijk ook dit artikel met de huidige stand van zaken.

Wij blijven in 2024 met activiteiten het belang van stadslandbouw, duurzaamheid, biodiversiteit, belang van water en bodem en de toegang tot gezond voedsel uitdragen.

Burgerinitiatief Voedselpark Amsterdam is een steeds groeiende groep van mensen en organisaties, die de resterende 60 hectare vruchtbare grond van de Lutkemeerpolder aan de westrand van Amsterdam opnieuw wil bestemmen als landbouwgrond. Die stad en platteland willen verbinden. Van belang voor klimaat, wateropvang, betrekken van de jeugd bij voedsel en verbinding van culturen tot de hoognodige stimulans voor de biodiversiteit. Voor de ontwikkeling van dit park hebben we een Bodemplan Lutkemeer opgesteld.