Ambassadeurs

Verhalen van onze ambassadeurs

Voedselpark Amsterdam is een vliegwiel op weg naar een groene en gezonde hoofdstad voor al haar inwoners, mensen, planten en dieren. Het geeft hoop en laat krachtig leiderschap van burgers en boeren zien. Het vraagt nu om leiderschap van wetenschap en politiek om de transformatie naar een restoratieve donuteconomie écht mogelijk te maken. Laten we die kans grijpen!

Marian Stuiver
Wetenschapper en Programmaleider Green Cities van Wageningen Environmental Research

De voedselstrategie van de Gemeente Amsterdam onderschrijft zowel de wens als het belang om de komende 10 jaar meer dan 25% voedsel van regionale afkomst te laten zijn. De Lutkemeer Polder is een van de weinig overgebleven gebieden in de stad die door haar bodemkwaliteit en ligging een belangrijke schakel in het regionale voedselsysteem kan vormen om gezonde en duurzame voeding voor alle Amsterdammers toegankelijk te maken.

Kees-Willem Rademakers 
Specialist in duurzame logistiek, stadslogistiek, agri-foodlogistiek, en horecadistributie

Vele studies tonen aan dat vooral bevoorrechte burgers profiteren van groen en duurzaamheid. Door de Lutkemeerpolder te behouden voor omwonenden, geeft Amsterdam een signaal af dat duurzaamheid en sociaal wel samen kunnen gaan. En dat ecologische ambities werkelijk voorrang hebben op economisch gewin.

Hanan Abaydi
Corporate Activist

De transitie naar een duurzame toekomst wordt in de Lutkemeerpolder gemaakt of gebroken: nu is het tijd te kiezen voor mens en natuur boven bedrijven en groei.

Derk Loorbach
Hoogleraar socio-economische transitie, directeur Drift

Het is nog niet te laat. Put your money where your mouth is!

Irene Hemelaar
Lid Dorpsraad Sloten-Oud Osdorp, trainer en creatief ondernemer

Voedselpark Amsterdam wordt een icoon van een gezonder, duurzamer en rechtvaardiger voedselsysteem.

Arnold van der Valk
Emeritus hoogleraar landgebruiksplanning van Wageningen

De Lutkemeerpolder kan Amsterdammers verbinden met de herkomst van hun voedsel waardoor ze zich bewuster worden van het belang van een gezonde bodem, gezonde planten en voedsel en uiteindelijk ook meer gezonde Amsterdammers.

Jacob (Jaap) Seidell
Lid raad van bestuur Sarphati Amsterdam / hoogleraar voeding en gezondheid VU

Het mag dan heel mooi zijn dat er zo’n stad als Amsterdam is, maar het mooiste is toch als Amsterdammers kunnen genieten van de groenten en fruittuinen van de Lutkemeerpolder!

Voedselpark Lutkemeerpolder doet wat heel Amsterdam moet doen: gezonde voeding dichtbij mensen brengen.

Michiel Korthals
Professor Filosofie, University of Gastronomic Sciences, Italie

Het is noodzakelijk dat we kiezen voor een duurzame economie, het aanleggen van een bedrijventerrein dat de oude economie faciliteert op biologische klei hoort daar niet bij. Het Voedselpark is een plan voor bedrijvigheid in de nieuwe economie: goed voor biodiversiteit, lokaal, echt duurzaam.

Suzanne van Straaten
Mede-oprichter Sprinklr

Diversified landscapes and production systems such as Voedselpark Amsterdam, are able to provide an array of ecosystem services, including food provision, thanks in particular to the biodiversity they host.

Prof. Dr. Pablo Tittonell
Professor of Agroecology -WWF Chair Resilient Landscapes for Nature and People, Groningen University

Een broedplaats en etalage voor duurzame voedselproducenten. Een werkplaats en winkel voor bewuste voedselconsumenten. Een plek waar stad en land samen komen. Voedselpark Amsterdam.

Prof. dr. J. (John) Grin
Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen / Transnational Configurations, Conflict and Governance

Een voor de hand liggende kans om werk te maken van de groene en sociale stad waarnaar steeds meer burgers verlangen!

Prof. dr. ir. L. (Luca) Bertolini
Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen / Urban Planning