Geef de bodem jouw stem

Geef de bodem jouw stem

Voedselpark Amsterdam start een nieuwe campagne: ‘Geef de bodem jouw stem’. We roepen Amsterdammers op zich uit te spreken en een ode aan de bodem te brengen.

Spoken word artiest Jörgen Gario UNOM geeft in onze nieuwe campagnevideo zijn ode aan de bodem.
We maakten deze in samenwerking met CineDoc.

Hans Sibbel duikt in de bodem van de Lutkemeerpolder en vindt daar miljoenen redenen om Voedselpark Amsterdam te redden!
 

Onze bodem is de basis van al het leven op aarde. Dankzij een gezond bodemleven (schimmels, bacteriën en aaltjes) kunnen onze planten en dieren groeien. De bodem beschermt ons tegen water- en hittestress.

Daarom is het onbegrijpelijk dat Amsterdam juist op 43 hectare in de Lutkemeerpolder, op de laatste vruchtbare landbouwgrond, een bedrijvenpark wil bouwen. Het plan dat 20 jaar geleden bedacht werd, toen Schiphol nog ongebreideld mocht groeien, wordt door veel deskundigen nu ‘achterhaald’ genoemd.

Gelukkig is er een alternatief

Wij hebben een alternatief voor de grijze distributiedozen: Voedselpark Amsterdam (lees ons plan hier). We willen de polder behouden voor toekomstige generaties, voor stadsboeren en alle bewoners om er te recreëren en leren.

Helaas lijkt het stadsbestuur ongevoelig voor onze argumenten en dreigt de Lutkemeerpolder voor eeuwig bedekt te worden onder een laag asfalt, beton en kunststof. De bodem heeft geen stem en kan zich niet verweren tegen deze waanzin. Daarom vragen we jou om de bodem jouw stem te geven.

Wat kun jij doen?

Steun Voedselpark Amsterdam door de bodem jouw stem te geven. Breng een ode aan de bodem. Plaats een bericht, maak een filmpje, een gedicht of rap op social media waarin jij het belang van de bodem benadrukt. De vorm is helemaal vrij.

Het gaat erom dat zoveel mogelijk mensen van ons horen. Deel je ode en gebruik de hashtag #geefdebodemjouwstem. Tag ook vrienden, familie, collega’s en lokale politici.

De beste inzendingen plaatsen we door op onze eigen social media.

We zijn blij met alle steun die we krijgen! Samen zorgen we ervoor dat de politiek ons niet langer kan negeren. Wil je op de hoogte blijven, schrijf je hier in voor de nieuwsbrief of meld je hier als vrijwilliger voor het Voedselpark Amsterdam. Ga naar ‘Ja, ik doe mee!’, voor meer informatie.