Ja, ik doe mee!

Zo kun jij je inzetten voor Voedselpark

Steun onze campagne 'Red ons groen'

In 2024 gaan we volop actievoeren met de ‘Red ons groen, weg met grijs!’ campagne. Vóór het behoud van de Lutkemeerpolder en vóór de realisatie van een Voedselpark voor toekomstige generaties. Het succes van deze campagne staat of valt met de steun van zoveel mogelijk burgers en een coalitie van betrokken partijen die, net als wij, zien dat GROEN te vaak moet wijken voor GRIJS. Ga naar de campagnewebsite: redonsgroen.nl

Kom in actie als inspreker

Wij zoeken insprekers. De gemeenteraad kan namelijk nog steeds het bestemmingsplan aanpassen. Hoe meer burgers zich uitspreken voor behoud van de Lutkemeer en voor het Voedselpark, des te groter de kans dat het bestemmingsplan nog gewijzigd wordt. Alle inbreng is zeer welkom. Meld je aan via info@voedselparkamsterdam.nl

Ja, ik doneer!

Samen behouden we de Lutkemeerpolder en maken we Voedselpark Amsterdam mogelijk.

Dit zijn onze vier doelstellingen:

 1. Het redden van de Lutkemeerpolder: zolang de distributiehallen er niet staan, proberen we zo er veel mogelijk vruchtbare grond te verwerven. De Lutkemeer is en blijft de beste plek voor Voedselpark Amsterdam.
 2. Het veiligstellen van landbouwgrond bij Amsterdam via stichting Grond van Bestaan: mochten andere gronden aan de rand van Amsterdam beschikbaar komen, willen ook deze proberen te verwerven voor stadslandbouw. Zo kunnen we samen voedsel produceren op plekken in de stad waar het het hardst nodig is.
 3. De voortzetting van onze campagne om draagvlak te creëren en de politiek te beïnvloeden. Hierbij hoort ook het verder uitwerken van het plan voor Voedselpark Amsterdam.
 4. Het oprichten van een stichting en coöperatie in 2024, waarmee we de idealen van Voedselpark Amsterdam steviger verankeren en kunnen professionaliseren.

Aan campagne- en organisatiekosten (doelstelling 3 en 4) zullen we maximaal 20% van de donaties besteden.

Ik doneer nu

Ik doneer nu

Hoe beheren we je donatie?

 • Je donatie gaat naar de rekening Stichting Grond van Bestaan (NL55TRIO 0390 4566 40). Zij hebben de doelstelling om grond vrij te kopen en deze via community landtrusts beschikbaar te stellen aan gemeenschappen. Deze stichting heeft een ANBI-status en zal het geld beheren.
 • Stichting Grond van bestaan is bij de Kamer van Koophandel geregistreerd onder nummer 65641582. De statuten van de stichting zijn hier te downloaden.
 • Grond van Bestaan beheert ook de donaties die nodig zijn voor het behalen van de vier doelstellingen van Voedselpark Amsterdam.

Ja, ik word vrijwilliger bij Voedselpark Amsterdam

Je wilt graag bijdragen aan de totstandkoming van Voedselpark Amsterdam en bent bereid om écht in actie te komen. Je hebt ons projectplan gelezen, weet dat het best een complexe opgave is, maar ook: dat er veel op het spel staat en we de kans willen creëren om 43 ha grond in Amsterdam in te gaan zetten voor stadslandbouw.

We hebben tot nu toe veel bereikt met vrijwillige inzet, en hebben een stevig plan van aanpak voor komende maanden. Alleen met de hulp van vele handen, hoofden en harten kunnen we dit plan uitvoeren.

Heb je minimaal 4 uur per week om mee te helpen het bestemmingsplan te wijzigen? Meld je dan hieronder door je gegevens achter te laten.

  Ja, ik ondersteun Voedselpark Amsterdam online

  We roepen iedereen op zich uit te spreken vóór het behoud van de Lutkemeerpolder, de laatste landbouwgrond van Amsterdam. Geef de bodem jouw stem!

  Hoe kun je ons online steunen?
  Door via social media een bericht, foto en/of video te delen waarin jij jouw steun uitspreekt voor Voedselpark Amsterdam.
  Onderstaand bericht en beeldmateriaal kun je delen in je netwerk. Download:
  beeldmateriaal
  fotomateriaal
  logo Voedselpark Amsterdam
  We hebben ook verschillende filmpjes die je kunt delen.

  Teksten die je kunt gebruiken:
  Stel je voor. Op de fiets je lokale groenten, vers van het land. Wandelen tussen de akkers en genieten van de vogels. Laten we het laatste stukje vruchtbare grond van Amsterdam beschermen, en met elkaar de grond vrij kopen! Help je mee met het realiseren van Voedselpark Amsterdam? Deel dit bericht en doneer via: https://voedselparkamsterdam.nl/ja-ik-doe-mee/

  #duurzaamamsterdam #klimaat #voedsel #voedselpark020 #duurzaamleven #duurzaamondernemen #stopdeverdozing

  Instagram: voedselpark_amsterdam
  Twitter: Voedselpark020
  Facebook: voedselparkamsterdam
  LinkedIn: voedselpark-amsterdam

  Ook hebben we een YouTube-kanaal met webinars en promotiefilmpjes. Deel gerust!

  Meld je aan voor de nieuwsbrief!