Aftrap ‘Red ons groen’ campagne

Veel animo om in actie te komen voor de Lutkemeerpolder

Campagne 'Red ons groen' officieel van start!

Onder grote belangstelling van een grote groep Amsterdammers werd op zondag 28 januari de campagne ‘Red ons groen’ afgetrapt in Stadskas Tuin van Toorop (Amsterdam Nieuw-West). Tijdens de actiemiddag werd de campagnestrategie onthuld en gingen aanwezigen direct aan de slag met concrete acties. Eén ding was duidelijk: er is onder Amsterdammers veel energie om in actie te komen voor een groene stad.

Op de campagnewebsite www.redonsgroen.nl kun je via het formulier direct steun geven aan de campagne én vind je ook meer info om in actie te komen voor het behoud van de Lutkemeerpolder.

𝐖𝐚𝐚𝐫𝐨𝐦 ‘𝐑𝐞𝐝 𝐨𝐧𝐬 𝐠𝐫𝐨𝐞𝐧’?
De gemeente Amsterdam geeft grijze partijen alle ruimte om in de Lutkemeerpolder distributiedozen neer te zetten. Zoals Proptimize die op het punt staat het grootste distributiecentrum (7 voetbalvelden!!) te bouwen. Dat betekent: meer beton, meer verkeer, meer grijs – en nog minder groen in Amsterdam. Dat kunnen we niet laten gebeuren. Dus weg met die dozen in de Lutkemeerpolder!

𝐒𝐮𝐜𝐜𝐞𝐬𝐯𝐨𝐥𝐥𝐞 𝐚𝐜𝐭𝐢𝐞𝐬
Eerdere campagnes ontvingen steun van ruim 15.000 Amsterdammers, en betrokken organisaties. Dit zorgde er al voor dat Albert Heijn zich terugtrok uit de polder en dat 3 hectare grond werd gered voor stadslandbouw. Door nu in actie te komen, kunnen we ook de overige 42 hectare redden.

Kom in actie!

Ben je bereid om samen met ons een krachtig signaal af te geven? Kijk op redonsgroen.nl, steun de campagne en doe mee!