24 maart – De toekomst van klei

24 maart om 13uur in de Lutkemeerpolder (Deelname gratis)

De toekomst van klei: het goud van Amsterdam

Klei

In de Lutkemeerpolder, net aan de grenzen van de stad. We noemen het goud omdat het warm en glanzend is, ons de positiviteit geeft die we nodig hebben om samen onze collectieve toekomst op te bouwen. Dit is een bijzonder soort goud dat je gemakkelijk kunt verzamelen en waarmee je kunt werken, zelfs iets omheen kunt laten groeien.

Onze aarde, onze stad bevat de ruwe klei gewoon naast de deur. Je hoeft niet naar de geheime gebieden van andere landen te reizen om de rijkdom van de natuur te ervaren. We zullen daar zijn om ons terrein te ontdekken, om schatten van deze geografie te ontmoeten, onze eigen klei te verzamelen, te proberen de essentie ervan te begrijpen, en het een onderdeel te maken van ons dagelijks leven. Het is een moment om kennis te delen over gezondere voedselconsumptie en -productie, om de oude recepten van onze voorouders te herinneren.

Op 24 maart om 13:00 uur ben je uitgenodigd om deel te nemen in de Lutkemeerpolder, om samen ruwe klei te verzamelen, te werken met het materiaal, misschien te beginnen met filteren en kneden. Breng alsjeblieft wat drankjes en eten mee om te delen met andere wandelaars en ontdekkers. Het avontuur eindigt om 17:00 uur.

Aanmelden

Dit evenement maakt deel uit van de workshopserie Mud Break, waarin we de relatie tussen de stad en de natuur verkennen met beeldend kunstenaar Esra Sakir. Aankomende evenementen vinden plaats op 3 en 11 april. Op 24 maart van 13:00 tot 17:00 uur bent u uitgenodigd om deel te nemen op het terrein van de Lutkemeerpolder om samen ruwe klei te verzamelen. Iris Poels van Voedselpark Amsterdam en de ‘Red ons Groen‘-campagne zullen aanwezig zijn om informatie te verstrekken over het gebied. Lees meer over dit evenement en aanmelden hieronder –
https://newmetropolis.amsterdam/programma/mud-break-collecting-the-clay-of-amsterdam