Stadsgroenteboer Andres Jara

Stadsgroenteboer Andres Jara
Serie: Ondernemers uit de Lutkemeer

Stadsgroenteboer Andres Jara stelt zich voor

Andres jara en Natasha Hulst

Mijn naam is Andres Jara, ik kom uit Colombia. De afgelopen 5 jaar ben ik boer in een gebied aan de rand van Amsterdam West. En sinds een paar jaar ook in de Lutkemeerpolder. Van origine ben ik een chef-kok, die boer is geworden omdat ik een revolutie teweeg wil brengen in de manier waarop voedsel wordt geproduceerd en geconsumeerd. Zodat iedereen, van boeren tot verkopers en de consumenten, een bewuste en verantwoorde keuze maken waar iedereen in het proces van profiteert, inclusief en misschien wel vooral onze planeet.

Na een tijd besefte ik dat ik meer wilde doen dan alleen lekker eten koken. Ik wilde de manier waarop mensen kijken en denken over eten veranderen. Het doet meer dan ons alleen ondersteunen – het brengt ons samen en verbindt ons met elkaar. Voedsel zou meer van onze aandacht moeten krijgen. Voedsel is wat mij naar Nederland heeft gebracht. Nu onderneem ik onder andere vanuit de Lutkemeerpolder. Een prachtig gebied. De Lutkemeer is het laatste stuk land rond de stad dat super goed geschikt is voor landbouw vanwege de vruchtbare
grond.

Stadsgroenteboeren

Aan de westrand van Amsterdam verbouwen wij, de Stadsgroenteboeren, meer dan 50 verschillende groenten en meer dan 15 kruiden voor de lokale gemeenschap en de leden van onze Community Supported Agriculture (CSA). Hoewel de boerderij vrij klein is, slagen we er toch in om een ​​aanzienlijke hoeveelheid voedsel te produceren door gebruik te maken van bio-intensieve en regeneratieve technieken. Tegelijkertijd zijn we heel bewust bezig met het vruchtbaar en gezond houden van onze bodem. We gebruiken compost, groenbemesters en andere door de natuur geïnspireerde methoden om de kwaliteit van het land niet alleen te behouden, maar zelfs te verbeteren.

JARA

Het belang van lokaal geproduceerd voedsel, ben ik steeds belangrijker gaan vinden. Daarom verbouwen we nu ook groenten in de Lutkmeerpolder. En ben ik een ander duurzaam project gestart, JARA. Bij Jara gebruiken we lokale biologische producten om heerlijke biologische plantaardige producten en sauzen te maken. Ons doel is om mensen te laten zien dat het eten van lokaal geteeld voedsel niet zo moeilijk is als ze misschien denken. We brengen een scala aan Zuid-Amerikaanse smaken om de maaltijden van de gemeenschap een boost te geven. Onze producten zijn geschikt voor beginners, professionals en iedereen die duurzamer en lekkerder wil eten.

Door ons te steunen, draag je direct bij aan een verandering in ons huidige voedselsysteem en in de lokale voedseleconomie. Ons doel is om lokaal, biologisch en regeneratief voedsel voor iedereen betaalbaar te maken. Deze verspilling doen we door lokale groenten om te zetten in heerlijke producten met een zeer hoog gehalte aan groenten. We brengen het gft-afval terug in het systeem door het te composteren, waardoor een circulair model ontstaat dat de bodem gezonder maakt en de CO2-uitstoot vermindert.

Dit zijn onze websites:
www.jara.earth
www.stadsgroenteboer.nl

Actie: nu 25% extra korting voor nieuwsbriefleden

Met Jara willen we graag 25% korting extra geven, bovenop de 20% die onze webshop al heeft, voor mensen die zich hebben aangemeld voor de Voedselpark Nieuwsbrief. Je kunt je hier aanmelden voor nieuwsbrief.

Jara salsa

Leave a Reply