Presentatie Bodemplan Lutkemeer

Bodemplan Lutkemeer

Concreet en haalbaar

Afgelopen maandag presenteerden we het langverwachte Bodemplan Lutkemeer in Pakhuis de Zwijger. Hét ecologische, economische en sociale alternatief voor een distributiecentrum in de Lutkemeerpolder.

We kijken terug op een fantastische avond. Wegens de grote belangstelling stonden we geprogrammeerd in de grootste zaal van Pakhuis de Zwijger. De reacties op het plan waren zeer positief, met name omdat het een heel concreet alternatief schets voor het distributiecentrum.

Iedereen heeft het over korte ketens, over lokaal voedsel. Maar waar we dat gaan doen, daar wordt niet over nagedacht.

Natasha HulstMede-initiatiefnemer Voedselpark Amsterdam

Aan de hand van fragmenten uit de briljante documentaire MEER werd er van gedachten gewisseld in panelgesprekken. MEER vertelt het verhaal van zorgboerderij de Boterbloem en de strijd om de laatste biologische landbouwgrond van Amsterdam.

Stedenbouwkundige Danny Edwards, nam het publiek samen met landschapsarchitecte Bonnie Chopard aan de hand van feiten, cijfers en een aantal fraaie plaatjes mee door het plan. Zij lieten zien dat de plannen voor een Voedselpark in de Lutkemeer zeer concreet en haalbaar zijn.

De avond werd afgesloten met het overhandigen van de eerste 10 exemplaren van het Bodemplan Lutkemeer. Tweede Kamerlid Lammert van Raan (Partij voor de Dieren) was aanwezig en kreeg het eerste exemplaar. Hij gaat kijken hoe we de Lutkemeerpolder landelijk op de agenda kunnen krijgen.

Ondernemer uit de Lutkemeer Andres Jara verzorgde bij de borrel een hapje, uiteraard alles op basis van producten uit de polder.

Je kunt het programma terugkijken op de site van Pakhuis de Zwijger

Wil je het plan lezen? Dat kan via deze link.

We roepen iedereen op om het plan met zoveel mogelijk mensen te delen. Denk aan ambtenaren, ondernemers of Amsterdammers die inspiratie uit dit plan zouden kunnen halen, of het gewoon leuk vinden om op de hoogte te zijn.

Foto’s: Robbert Sombolski

Leave a Reply