Recensie documentaire MEER

Recensie documentaire MEER | Bron: Filmkrant.nl

Vechten voor groen

Filmposter documentaire Meer

Aanstekelijk verslag van het groeiende verzet tegen de bouw van distributieloodsen in de Lutkemeerpolder, het laatste stukje landbouwgrond van Amsterdam. Een (bijna) eenmansdocumentaire over grassroots verzet dat staat voor iets groters: de kloof tussen overheid en burger, tussen geld en groen.

‘Kiep, kiep, kiep!’ Boerin Trijntje voert haar scharrelkippen op biologische zorgboerderij De Boterbloem in de Lutkemeerpolder in Amsterdam-West. Er zijn fruitbomen, een groentetuin en in de winkel worden verse producten van eigen grond verkocht. De sfeer is er gemoedelijk, de velden groen tot aan de einder. Nog wel tenminste, als Bart Melief in 2019 begint te filmen. Want de gemeente Amsterdam wil op deze laatste landbouwhectares van de stad een distributiecentrum bouwen. De ironie wil dat de voortrekker van dat beleid GroenLinks-wethouder Marieke van Doorninck is, die niet het groen maar bedrijfsbelangen verdedigt..

Lees de hele recensie op: https://filmkrant.nl/recensies/meer-strijd-om-laatste-akkers-amsterdam/

De documentaire MEER wordt op de volgende momenten en locaties vertoond:

Data / Locaties | 29 april, Ruigoord, Amsterdam (tijdens festival Groenoord) | 8 mei, Pakhuis De Zwijger, Amsterdam (presentatie Plan Voedselpark Amsterdam) | Vanaf 9 september in diverse filmtheaters.

Leave a Reply