Referendum Hoofdgroenstructuur

Laat je stem horen voor meer groen in Amsterdam

Kaart Hoofdgroenstructuur

Het is zover: alle stemgerechtigde Amsterdammers kunnen nu via deze link de definitieve referendumaanvraag ondersteunen.

Ook als u al steun gaf aan het inleidende verzoek in januari mag u opnieuw eenmalig meedoen. Waarom dat belangrijk is? Kijk naar dit korte filmpje en dan ziet u dat de wethouder zelfs ‘plastic’ kunstgrasvelden wil meetellen als ‘groen’.

Waarom een referendum?

Het groen in Amsterdam staat zwaar onder druk. De stad groeit maar de groenvoorzieningen nemen ondertussen alleen maar af. De Hoofdgroenstructuur zou hier bescherming tegen moeten bieden maar doet dit nu onvoldoende.

50.000 handtekeningen of meer?

Nu moeten we binnen tien weken ten minste 10.000 geldige steunbetuigingen ophalen, maar we mikken op een véél hoger aantal. Hoe meer steun hoe beter, want dan is onze onderhandelingspositie straks veel sterker. De gemeenteraad wil het toch al schaarse groen van de Hoofdgroenstructuur ‘flexibel’ – dus minder goed – gaan beschermen. Dat mag niet gebeuren. Maar er is nog veel meer mis met het beleidskader dat de meerderheid van de Amsterdamse gemeenteraad heeft aangenomen, maar dat van tafel moet.
Lees verder op de speciale referendum website

Leave a Reply