Educatie in de Lutkemeerpolder

Aandacht voor ontwikkeling van nieuwe generaties

Educatieve programma's in de polder

Voedselpark Amsterdam zet zich in voor kansen voor de toekomstige generaties. Dit schooljaar gaan we verder met boeiende educatieve programma’s in de Lutkemeerpolder.

De Johannesschool: Kansen voor de jeugd daar gaat het bij Voedselpark Amsterdam over. Kinderen van basisschool de Johannes komen binnenkort weer langs. Ze hebben het geweldige plan om heel Amsterdam om te toveren tot een groot voedselbos. De eerste boom is in de Lutkemeerpolder geplant. Deze kinderen hebben ook hun eigen persbureau, neem eens een kijkje op hun website.

MBO Leefbare Stad en Klimaat: De MBO-opleiding ‘Leefbare Stad en Klimaat’ gaat een speciaal lesprogramma aanbieden in de Lutkemeerpolder. Meer informatie over de opleiding vind je hier.

Studenten van UVA, VU en de Rietveld Academie: Onlangs bezocht een groep van ruim 100 Nederlandse en internationale studenten (UVA, VU en WUR) de Lutkemeerpolder. Paulina schreef een aangrijpend blog (Engels). ook dit studiejaar komen er weer tientallen studenten van verschillende universiteiten en kunstacademies.

Lutkemeerpolder is onderdeel van Biotraces: We maken deel uit van het programma van Biotraces. Zij hebben dit filmpje gemaakt over het project. Zie hier.