Eerste boom van Treevember geplant!

Eerste boom van Treevember geplant!

Kinderen van Kikkerpedia plantten samen met The Pollinators een boom in Voedselpark Amsterdam.

In de Amsterdamse Lutkemeerpolder is vandaag de eerste boom geplant en daarmee is de maand Treevember officieel begonnen. De hele maand worden bomen en voedselbossen in de spotlights gezet.

The Pollinators plantten samen met kinderen van Kikkerpedia van de Johannesschool in Amsterdam-Osdorp en voedselboswachters uit alle hoeken van het land de eerste boom – een appelboom – van Treevember. In de Lutkemeerpolder woedt een strijd om het vruchtbare land te behoeden tegen oprukkende distributiecentra. Hier moet hét voedselpark van Amsterdam verrijzen, waar natuurontwikkeling en voedselproductie hand in hand gaan en waar ook een voedselbos gaat groeien en bloeien. Daarom werd hier de eerste boom van Treevember geplant. Samen met toekomstige generaties én met een nieuwe generatie boeren: de voedselbosboeren.

Treevember
De hele maand november is het Treevember. Meer dan vijftig voedselbossen doen mee aan de grote Treevember crowdfundingcampagne en iedereen kan gedurende de maand meehelpen om bomen te planten en te leren over voedselbossen. Daarnaast is er nog veel meer te doen, zoals een Rotterdams avondje ‘bomen over bomen’ op 10 november, een bioscoop-avond in Amsterdam over voedselbossen en als afsluiter op 26 november het bomenplantfestival van het jaar: Tree Fest.

Ontdek wat je waar en wanneer kunt doen op treevember.nl. Samen planten we de verandering.

Treevember is een initiatief van The Pollinators, een stichting die zich inzet voor het welzijn van bestuivende soorten en het vergroten van de biodiversiteit.

Leave a Reply