Amsterdammer van het jaar

Amsterdammer van het jaar 2022
Geef de bodem jouw stem. Je kunt tot 15 juni stemmen.

Wordt Voedselpark Amsterdammer van het jaar?

Amsterdammer van het jaar 2022

We zijn enorm trots en blij met onze nominatie voor de titel Amsterdammer van het jaar. Onze inspanningen voor het behoud van de Lutkemeerpolder, als groene oase en laatste vruchtbare landbouwgrond van de stad, worden opgemerkt en gewaardeerd. Samen kunnen we laten zien hoe groot de beweging Amsterdammers is die zich sterk wilt maken voor de Lutkemeer en groen in de stad. Je kunt nu stemmen via de website Amsterdammer van het jaar.

Naast Voedselpark zijn nog 5 andere betrokken Amsterdammers genomineerd, die zich allemaal met hart en ziel inzetten voor mens én stad. Op 17 juni wordt de winnaar bekendgemaakt door burgemeester Halsema in het DeLaMar theater.

Over Voedselpark

“Voedselpark Amsterdam is een park waar je als burger doorheen kunt wandelen, een prettige plek voor kinderen met een natuurspeeltuin en een waterspeelplek, waar het oude landschap met de slootjes wordt hersteld en waar iedereen kan meehelpen met stadslandbouw en er zelf van kan eten.

Het is de droom van de steeds grotere groeiende groep mensen achter Voedselpark Amsterdam. Natasha Hulst is de bedenker van het idee dat door stedenbouwkundige Danny Edwards in een plan is vormgegeven: Bodemplan Lutkemeer.”

Hoe kun je stemmen

De procedure gaat als volgt. Breng je stem uit op https://amsterdammervanhetjaar.nl/nominaties/. Je dient eerst te stemmen op je nr. 1, dan op je nr. 2, en vervolgens bevestig je jouw keuzes via de bevestigingsmail die je ontvangt.

Amsterdammer van het jaar

De Stichting Amsterdammer van het Jaar organiseert jaarlijks een verkiezing. Doel van de stichting: burgerschap bevorderen door de gewone Amsterdammers die zich inzetten voor de stad in het zonnetje te zetten en door alle Amsterdammers te laten zien wat je zelf voor je wijk, buren en stad kan betekenen.

Amsterdammer van het jaar Lutkemeerpolder

Leave a Reply