Waar komt ons eten vandaan? Deze vraag stellen steeds meer mensen zich af. We zijn de verbinding met ons voedsel en de bodem waar het in groeit steeds meer kwijtgeraakt. Gelukkig zien we ook dat de interesse voor de herkomst van gezond voedsel groeit. Voedselpark Amsterdam gelooft dat iedereen toegang verdient tot gezond, betaalbaar en lokaal geproduceerd voedsel. Met een groep groene ondernemers zetten we op dit moment belangrijke stappen richting de ontwikkeling van een Voedselpark in de Lutkemeerpolder.
De Moestuinschool
De Moestuinschool is één van de ondernemers die verbonden is met Voedselpark Amsterdam. Op de Moestuinschool groeien niet alleen groenten, maar ook goede ideeën. Een oud-cursist maakte er nu een eigen podcast: Het Moestuinspreekuur.
Tijdens het allereerste Moestuinspreekuur komen de tuinders met hun vragen: over het plaatsen van een kas, wel of niet opkweken, het herkennen van de eerste kiemplantjes, water geven, hoe vaak en hoeveel en over het raadsel waarom plantjes die tegelijk zijn gezaaid, het op de ene plek beter doen dan op de andere. Er is zelden één juist antwoord, want: het hangt ervan af. Tuinder en docent Nancy Wiltink vraagt door en geeft richting. Luister nu de podcast

