28 januari: Aftrap campagne 2024

Kom in actie: 28 januari: Aftrap campagne Voedselpark Amsterdam & Behoud Lutkemeer

In 2024 gaan we door! Doe jij mee?

Op deze bijeenkomst vertellen we jullie over onze plannen en bedenken we samen een reeks publieksacties, posterplakacties, brievenschrijfacties, etc. Steengoede acties waar we blij van worden en waar iedereen vanzelfsprekend bij wil aanhaken! Zien we je daar? Ja, ik ben erbij!

Wanneer? Zondag 28 januari, 14:00 – 17:00 uur

Waar? Stadskas Tuin van Toorop, Jan Tooropstraat 8, Amsterdam

De toekomst van de Lutkemeerpolder wordt in 2024 bepaald, en de komende maanden zijn cruciaal om de laatste vruchtbare landbouwgrond van Amsterdam te redden van verdozing.

De bouw van het grootste distributiecentrum (7 voetbalvelden) staat eind Q1 van dit jaar gepland, ook staat de gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan in Q1 op de gemeente-agenda. Nu is het moment om krachtig op te treden en een duidelijke boodschap te sturen naar vastgoedontwikkelaars die willen bouwen op deze vruchtbare grond. Jullie steun is nu meer dan ooit nodig om hierbij het verschil te maken.

Red Ons Groen

Daarom starten Voedselpark Amsterdam en Behoud Lutkemeer, de ‘Red ons groen, weg met grijs!’ campagne; vóór het behoud van de Lutkemeerpolder en vóór de realisatie van een Voedselpark voor toekomstige generaties. Het succes van deze campagne staat of valt met de steun van zoveel mogelijk burgers en een coalitie van betrokken partijen die, net als wij, zien dat GROEN te vaak moet wijken voor GRIJS. Samen kunnen we een krachtig signaal afgeven en een duurzame toekomst voor deze waardevolle grond veiligstellen.

Om dit te bereiken, gaan we met een brede coalitie van ‘groene’ partijen een sterke boodschap sturen naar de gemeente Amsterdam en de vastgoedontwikkelaars die op deze vruchtbare grond willen bouwen. Deze ‘grijze’ partijen, zonder enige binding met de stad en de grond, krijgen van de gemeente Amsterdam carte blanche om in de Lutkemeerpolder distributiedozen neer te zetten.

Start campagne

Donderdag 25 januari zal de campagnewebsite redonsgroen.nl live gaan. We houden je op de hoogte via onze kanalen!

Op 28 januari trappen we de campagne feestelijk af met een actiemiddag in Stadskas Tuin van Toorop. Het wordt een actieve middag waarbij we de campagne officieel lanceren, nieuwe acties presenteren en ook direct aan de slag gaan. Wil je ook in actie komen? Meld je dan snel aan via deze link

Eerdere campagnes ontvingen steun van ruim 15.000 Amsterdammers, en betrokken organisaties. Dit zorgde er al voor dat Albert Heijn zich terugtrok uit de polder en dat 3 hectare grond werd gered voor stadslandbouw. Nu zetten we ons in voor het behoud van de overige 42 hectare.

Kom in actie!

We hopen dat jullie bereid zijn om samen met ons een krachtig signaal af te geven. Daarom nodigen we iedereen die in actie wilt komen vóór een groene Lutkemeerpolder uit voor de campagneaftrap a.s. zondag 28 januari. Jullie betrokkenheid is van onschatbare waarde voor het succes van onze gezamenlijke inspanningen.

Groen of Grijs? Wat kies jij?

Ik kies GROEN en kom in actie!

Nieuwjaarskaart Voedselpark