Zaadpoffertjes

Zaadpoffertjes

Op een idylische dag komt een groepje mensen, jong en oud, samen. We verzamelen in de prachtige boomgaard op de Lutkemeerweg.

Aliet Rogaar van de moestuinschool vertelt ons over de  achterliggende techniek, van het maken van zaadbommetjes. Zij vindt zaadbommetjes geen goede naam. Bloemzaadpoffertje is veel beter! Het kan natuurlijk ook een groentezaadpoffertje zijn. Of een mix van zaden, gewoon zaadpoffertje dan maar? 

Het maken van zaadpoffertjes, gaat terug tot de boeren in het oude Egypte; dit werd in de vorige eeuw gepopulariseerd door de beroemde Japanse boer Masanobu Fukuoka, die ze overigens ‘seed dumplings’ noemde. Het zaadpoffertje is een ​​kleine capsule van plantaardig materiaal, die zaden bevat en die je gewoon op een zonnig plekje op de grond kunt gooien.

Het gooien van zaadbommen, zaadpoffertjes, is ooit bedacht voor ‘guerilla gardening’: het opfleuren van een gebied door het gooien van zaadbommen op braakliggend terrein of moeilijk bereikbare grond. Ze groeien al snel uit tot een zee van kleurrijke bloemen. De zaden die gebruiken zijn uiteraard gifvrij, we hebben ze van Sprinklr gekregen, dank! 

Iedereen doet bevlogen mee, de kinderen zijn super fanatiek. 

Deze vruchtbare  activiteit, geeft iedereen energie. Aansluitend gaan we door met het maken van borden om Voedselpark Amsterdam onder de aandacht te brengen. Urgentie voor zichtbaarheid van dit mooie plan is nu van belang, vanwege de onderhandelingen van de Amsterdamse coalitie. Zie je een bord, deel deze dan. #VoedselparkAmsterdam 

Want alle wegen leiden naar het Voedselpark Amsterdam!

Komende zondag 15 mei sluiten we aan bij Farmsterdammers, we gaan zaden en stekjesruilen op de plantjesmarkt

Leave a Reply