Podcast Met woede en liefde

Aflevering van de podcast 'Met woede & liefde' met Alies Fernhout en Trijntje Hoogendam

Blijft de Lutkemeerpolder behouden voor biologische landbouw?

De aflevering van de podcast is terug te luisteren via https://app.springcast.fm/18926/met-woede-liefde-4-grond-voor-voedsel

Over de aflevering

Met het Platform Behoud Lutkemeer! proberen Alies Fernhout en medestanders deze Amsterdamse polder voor de biologische landbouw, werk en recreatie te behouden. Door ondoorzichtige deals, corruptie en politieke machteloosheid dreigt de vruchtbare polder in handen te vallen van grondspeculatie. Een vrij absurde situatie.

Deze strijd is nogal gejuridiseerd, waaraan de gemeente Amsterdam helaas volop bijdraagt. Maar waarom eigenlijk? Erg veel interesse van bedrijven is er niet en in het kader van voedsel- en energietransitie is Voedselpark Amsterdam en biologische landbouw een prima bestemming.

Alice Fernhout is ecologisch hovenier en woont nu zo’n 7 jaar in de polder. Meer over de biologische boerderij van Trijntje Hoogendam en de openingstijden op de website van De Boterbloem.

In de podcast Met woede en liefde van Bart van Maanen aandacht voor mensen en organisaties die bijdragen aan een leefbare en sociale wereld. Dat kunnen deugneuzen zijn, roependen in de woestijn, kunstenmakers, ambachtslieden, vakmensen, ondernemers.