Esther Ouwehand bezoekt Lutkemeerpolder

Esther Ouwehand (fractieleider Partij voor de Dieren) komt zondag 19 november langs in de Polder

Esther Ouwehand bezoekt Lutkemeerpolder

Natuurgebied Lutkemeer

Op zondag 19 november zal Esther Ouwehand, fractieleider van de Partij voor de Dieren, de Lutkemeerpolder bezoeken van 13:30 tot 14:30 uur.

Het bezoek vindt plaats op de ecologische boerderij de Boterbloem.
Lutkemeerweg 262 – B
1067 TH Amsterdam
https://voedselparkamsterdam.nl/contact/

We maken een korte wandeling door de polder, een Lutkemeerommetje. Esther Ouwehand zal de aandacht vestigen op de dreigende plannen van de gemeente Amsterdam om 45 hectare aan distributiehallen te bouwen op deze laatste 60 hectare vruchtbare zeekleigrond van Amsterdam. Deze plannen zullen naar verwachting leiden tot verhoogde hittestress, meer fijnstof en en flinke toename van verkeersoverlast in Nieuw West.

Bovendien is de Lutkemeerpolder momenteel ook een belangrijk vogelbroedgebied volgens de Vogelatlas van Amsterdam, en zijn er rugstreeppadden gevonden in het gebied.

Daarnaast zal Esther Ouwehand een bord onthullen en in gesprek gaan met omwonenden over de mogelijke impact van deze ontwikkelingen.

Deze middag wordt om 15:00 uur de film ‘MEER’ vertoond in De Sering, Rhoneweg 6, vlak bij Station Sloterdijk. De veelbesproken documentaire over de strijd van bewoners en ondernemers om de Lutkemeerpolder, de laatste landbouwgronden van Amsterdam. De toegang is gratis.

Meer informatie

Bekijk deze video gemaakt door buurtbewoners over het Voedselpark dat er nu al is op de 3 hectare.

Voedselpark Amsterdam – https://voedselparkamsterdam.nl

Voor vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen met:

Iris Poels 06-41255361