Podcast Met woede en liefde 2

Nieuwe aflevering van de podcast 'Met woede & liefde' met Lia Kouwenhoven en Iris Poels

Polderen in een hardhorende gemeente

De aflevering van de podcast is terug te luisteren via https://app.springcast.fm/18926/polderen-in-een-hardhorende-gemeente

Over de aflevering

Vanuit vele kanten wordt het idee voor Voedselpark Amsterdam gesteund. Het park in de Lutkemeerpolder zou een voorbeeld kunnen zijn in de voedseltransitie, ruimte voor recreatie en nieuwe impulsen kunnen geven aan een moeilijke wijk, Nieuw-West.

Maar de gemeente Amsterdam en wethouder Reinier van Dantzig houden vast aan een verouderd bestemmingsplan, waar ze zich vooral juridisch achter blijven verschuilen. Het zal en moet een bedrijventerrein worden. Maar waarom?

De gemeente vindt de nieuwe plannen dus lastig en communiceert bijzonder slecht met de initiatiefnemers en belangenbehartigers van de polder met de laatste vruchtbare grond van Amsterdam.

In de aflevering komen aan het woord: Lia Kouwenhoven (bewoner Slotermeer) en Iris Poels, regeltante en woordvoerder van het Voedselpark.

In de podcast Met woede en liefde van Bart van Maanen aandacht voor mensen en organisaties die bijdragen aan een leefbare en sociale wereld. Dat kunnen deugneuzen zijn, roependen in de woestijn, kunstenmakers, ambachtslieden, vakmensen, ondernemers.