Podcast Met woede en liefde 15

Nieuwe aflevering van de podcast 'Met woede & liefde' met Kees Willem Rademakers (logistiek expert)

Een lesje Amsterdamse stadslogistiek

De aflevering van de podcast is terug te luisteren via: https://app.springcast.fm/18926/een-lesje-amsterdamse-stadslogistiek

Over de aflevering

Om meerdere redenen is het een slecht idee om van de Lutkemeerpolder een distributiecentrum te maken. Het verhaal van stadslogistiek expert Kees-Willem Rademakers onderstreept dat overduidelijk.

Stadslogistiek is een complexe, maar interessante manier problemen met ruimtelijke ordening en verkeer te verhelpen. In het geval van de Lutkemeer lijkt het er sterk dat op het algemeen belang wordt geofferd aan een kortzichtig politiek en financieel belang.

De keuze voor distributiedozen blijkt opportunistisch en slecht gemotiveerd. Er wordt gedaan of dat iets gaat oplossen. Hoe het bestemmingsplan er dan werkelijk uit ziet, wordt niet verteld. Een dure mislukking ligt op de loer, maar dan is de polder met grond en biodiversiteit ook naar de gallemiezen.

Rademakers is als meer dan 10 jaar werkzaam in de logistieke sector en is ook docent (HvA) en onderzoeker. Hij werkt veel samen met het Stadslogistiek Team, een terrein dat nog volop in ontwikkeling

In de podcast Met woede en liefde van Bart van Maanen aandacht voor mensen en organisaties die bijdragen aan een leefbare en sociale wereld. Dat kunnen deugneuzen zijn, roependen in de woestijn, kunstenmakers, ambachtslieden, vakmensen, ondernemers.