8 september -Bijeenkomst ‘Met de kennis van nu’

Vrijdag 8 september | Stadsboerderij Osdorp | DE ZAAL IS INMIDDELS VOLGEBOEKT

Bijeenkomst 'Met de kennis van nu: Voedselpark Amsterdam voor en door bewoners'

Op 8 september gaan we ‘met de kennis van nu’ op zoek naar de waarde van een voedselpark in de Lutkemeerpolder voor Nieuw-West. Dat doen we met bewoners en organisaties uit Nieuw West, bestuurders en ambtenaren.

Datum: 8 september 2023
Tijd: 14.00 – 16.50 uur met aansluitend een borrel (Inloop: 13.30 – 14.00 uur)
Plaats: Stadsboerderij Osdorp, Botteskerksingel 30b, 1069 XT Amsterdam (Nieuw-West)
*Er is veel belangstelling voor deze bijeenkomst. We ontvingen een groot aantal inschrijvingen en de zaal is volgeboekt. U kunt zich nog onderaan deze pagina aanmelden voor de wachtlijst, waardoor u in ieder geval het verslag van de bijeenkomst zult ontvangen.

 

Over het Programma

Het wordt een mooi programma bestaande uit diverse sprekers, gevolgd door een paneldiscussie. Alle sprekers hebben een persoonlijke of professionele band met Nieuw West en de Lutkemeer. Eén van de sprekers mogen we al bevestigen: Bas Kok, auteur van het boek ‘Op een dag in Nieuw West’.  Het volledige programma wordt zeer binnenkort bekendgemaakt.

Uitdagingen Nieuw-West

Nieuw-West staat voor heel wat uitdagingen. “Over 20 jaar is Amsterdam Nieuw-West een ruim, divers en groen stadsdeel waar het veilig en prettig wonen is, waar buurtgenoten omkijken naar elkaar, waar mensen de kans krijgen om hun potentieel optimaal te benutten en waar bewoners hun eigen welvaart en welzijn creëren, onderhouden en delen. Overheden, maatschappelijke partijen en bedrijfsleven faciliteren hen daarbij”. Zo begint het “Convenant wij zijn samen Nieuw-West”. Het burgerinitiatief Voedselpark Amsterdam doet graag mee om dit te bereiken.

Wat gaan we doen?

Wat als we ‘met de kennis van nu’ naar de Lutkemeerpolder kijken? Wat zouden we dan doen met deze resterende 60 hectare vruchtbare grond, bijna 5 meter onder NAP? Wordt het een Voedselpark, dat ook bijdraagt aan verbetering van de levensomstandigheden en werkgelegenheid in Nieuw-West? Grijpt Amsterdam deze kans aan? Of komen er distributiecentra, wat de gemeente nu van plan is?

Aanmelding deelname

De bijeenkomst “Met de kennis van nu: toekomst Lutkemeer. wordt georganiseerd voor en door bewoners. Deze bijeenkomst wordt u aangeboden door de burgers, die Voedselpark Amsterdam via een crowdfunding ondersteunen. Het gebruik van de locatie wordt aangeboden door Stadsboerderij Osdorp. Meld je snel aan. Er is plaats voor maximaal 60 mensen. Deelname is gratis. *Er is veel belangstelling voor deze bijeenkomst. We ontvingen een groot aantal inschrijvingen en de zaal is volgeboekt. U kunt zich nog aanmelden voor de wachtlijst, waardoor u in ieder geval het verslag van de bijeenkomst zult ontvangen.

  Ik meld me aan voor de bijeenkomst op 8 september

  In verband met een beperkt aantal plekken ontvang je per mail een bevestiging van je aanmelding.

  Voor vragen over het evenement kun je contact opnemen:

  Email: info@voedselparkamsterdam.nl

  Tel: 06-41255361 (Iris Poels)

  Leave a Reply