Zondag 26 maart: Klimaateieren & Lutkemeerpolder ommetje

26 maart Lutkemeerommetje

Zondag 26 maart: Lutkemeerpolder ommetje en klimaateieren van Bodemzicht

Bodemzicht

Op 26 maart is niet alleen het inmiddels welbekende Lutkemeerommetje met Iris. Dan komen namelijk ook onze inspirerende voorbeelden, Anne van Leeuwen en Ricardo Cano Mateo van Boerderij Bodemzicht, naar Amsterdam om klimaateieren te verkopen en Voedselpark Amsterdam een hart onder de riem te steken.

Vanaf 13:00 kun je terecht bij het Ecohuisje van de Boterbloem in Amsterdam, waar je ook terecht kan met je regeneratieve (tuin)vragen en met Iris mee kan voor een mooi ommetje door de Lutkemeerpolder. Want Voedselpark Amsterdam moet er natuurlijk gewoon komen!

Over Bodemzicht

Ricardo is een Spaanse bioloog en mede-oprichter van Boerderij Bodemzicht. Hij was een van de eerste pioniers op de grond bij Ecosystem Restoration Camps in Zuid-Spanje en is in de leer geweest bij Richard Perkins op Ridgedale Permaculture Farm in Zweden. Op Bodemzicht in Malden coördineert hij de no-dig groentetuin, 5 ha agroforestry en de kipmobielen. De boerderij levert voedsel aan 120 huishoudens en 6 restaurants in regio Nijmegen. Hij geeft daarnaast ook les aan boeren en andere geïnteresseerden in regeneratieve landbouw.

Anne komt uit de Zaanse polder en houdt zich al meerdere jaren bezig met het thema mens en natuur. Ze werkt doorlopend op Boerderij Bodemzicht en werkt daarnaast met Stichting Bodemzicht aan de transitie naar een regeneratieve (agri)cultuur. Samen met beleidsmakers, boeren, wetenschappers en kunstenaars in Nederland en Europa werkt de stichting toe naar een samenleving waarin al het leven en toekomstige generaties kunnen floreren: dieren, planten, mensen en microben!

Zien we jou daar?

Kom je verse klimaateieren inslaan, ga het gesprek met ons aan en leer meer over hoe jij je in kunt zetten voor Voedselpark Amsterdam!

Waar moet je zijn

Tijd: 13.00 uur
Locatie: Boerderij de Boterbloem Lutkemeerweg 262B, 1067 TH Amsterdam

De wandeling is geschikt voor iedereen met interesse in behoud van de natuur, stadslandbouw of biodiversiteit.

Leeftijd vanaf 10 jaar. Heb je vragen over deze activiteit mail of  bel dan Iris Poels 06-41255361 / activiteiten@voedselparkamsterdam.nl

Wil je ons steunen in onze strijd voor het behoud van de Lutkemeerpolder? Een vrijwillige donatie aan Voedselpark Amsterdam wordt zeer gewaardeerd: https://voedselparkamsterdam.nl/ja-ik-doe-mee/

Heb je Voedselpark Amsterdam bezocht? Voel je vrij om mooie reviews en foto’s achter te laten op Google Maps.

Leave a Reply