Zaterdag 16 september – Bijeenkomst “De stad als een commons”

Rondetafelgesprek op 16 september met David Bollier en Frederico Savini

De stad als een commons

Welke rol kunnen commons en collectieven vervullen richting nieuwe economische systemen? In Nederland zien we dat het commonsgedachtegoed steeds meer voet aan de grond krijgt; specifiek rond de ontwikkeling van nieuwe voedselsystemen, zoals ook Voedselpark Amsterdam voor ogen heeft.

Op 16 september vindt er daarom een informeel rondetafelgesprek plaats over de stad als een Commons, waarbij de nadruk ligt op ‘post-growth urban planning’, met de Lutkemeer als urgent voorbeeld. We hebben twee speciale gasten uitgenodigd, namelijk commonsgoeroe David Bollier en Frederico Savini, Associate Professor in Environmental Planning, Institutions and Politics at University of Amsterdam.

Het evenement start om 13.00 uur en vindt plaats in de Boterbloem, Lutkmeerpolder in Nieuw-West, waar wij het toekomstige voedselpark voor ogen hebben. Daar hoort ook een rondleiding bij. Om meer te weten te komen over het Foodpark kun je ook luisteren naar deze aflevering op Voedselpark Amsterdam op de podcast van David, “Frontiers of Commoning.”.

Interesse?
Heb je interesse om hierbij aanwezig te zijn? Laat het ons weten door te mailen naar info@voedselparkamsterdam.nl. Er is een beperkt aantal plekken.

Leave a Reply