Themaweek: grondpolitiek

webinar

webinar 28 februari

Webinar grondpolitiek 28 februari

webinar

Het verhaal van de Lutkemeerpolder is een verhaal over vastgoed. Grond tussen Amsterdam en Schiphol is veel waard. De druk op dit soort gronden voor meer ‘rendabelere’ exploitatie dan landbouw is dan ook enorm.

Er kunnen miljoenen verdiend worden. Op tijd grond kopen en verkopen kan zeer lucratief zijn. En dat trekt ook malafide ontwikkelaars aan. In de Lutkemeerpolder is het niet anders.

Daar komt bij dat we in de Lutkemeer te maken hebben met de gemeente Amsterdam in verschillende rollen: als grondeigenaar, aandeelhouder en vergunningverlener.

Ingewikkelde constructies die leiden tot veel vragen. Wie is nu de eigenaar van de grond? En hoe zit het nu met die corruptie? Deze en alle andere vragen rond dit onderwerp willen we beantwoorden tijdens het webinar van maandag 28 februari om 20.00

Sylvia Kay van TNI vertelt over ‘landgrabbing’ in het algemeen, Kees Hudig en Petra Bouwknegt lichten de onderzoeken toe en Mr. Jobien Monster schetst de juridische mogelijkheden. Prof Arnold van der Valk neemt ook deel aan het gesprek, onder leiding van Roelant Stegmann en Alies Fernhout. Kijk online mee via youtube
Wil je ook vragen kunnen stellen? Mail dan naar info@voedselparkamsterdam.nl voor de link en het wachtwoord!

Leave a Reply