1 mei: Insecten zoeken bij de boterbloem

Zondag 1 mei: Insecten zoeken

Ga  op 1 mei met Iris opzoek naar de biodiversiteit in een prachtig stukje Lutkemeerpolder, de boomgaard bij ecoboerderij De Boterbloem. We gaan opzoek naar de insecten.

Amsterdam is met haar sportvelden, volkstuintjes, parken, plantsoenen, stenen straten, grachten en hoge gebouwen voor veel plant- en diersoorten een interessant ecosysteem. Waar op het platteland de biodiversiteit verder afneemt, neemt die van de stad juist toe. Er wordt minder gif gebruikt. De Lutkemeerpolder is een gebied dat kan bijdragen aan verbetering van de biodiversiteit.

Je hoeft zeker geen expert of bioloog te zijn om mee te wandelen! Geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar. Een goede dosis nieuwsgierigheid en een hart voor stadsnatuur is genoeg. Samen zien we simpelweg meer!

Zondag 1 mei  – 13:00 tot 14:30

Meld je aan via activiteiten@voedselparkamsterdam.nl zodat we weten hoeveel mensen er komen.

Er zijn geen kosten aan deze wandeling verbonden een vrijwillige donatie aan Voedselpark Amsterdam wordt zeer gewaardeerd: https://voedselparkamsterdam.nl/ja-ik-doe-mee/

De workshop vindt plaats naast Ecologische boerderij de boterbloem op de Lutkemeerweg 262, volg het bordje naar de winkel en je zult ons vanzelf zien zitten.

Leave a Reply