Extra voorstellingen MEER in April

Wegens grote belangstelling extra voorstellingen van documentaire MEER

Filmposter documentaire Meer

De documentaire MEER houdt op waar Voedselpark Amsterdam begint. Het toont de strijd om de laatste vruchtbare landbouwgrond van Amsterdam. Op 2 april ging de documentaire in première en wegens de enorme belangstelling zijn er op 13, 14, 15 en 24 april extra voorstellingen gepland. Daar kun je nog bij zijn!

Filmmaker Bart Melief volgde drie jaar lang de ontwikkeling van het bedrijventerrein in de Lutkemeerpolder en het protest daartegen. Met zijn film wil hij deze historische gebeurtenis vastleggen en een monument oprichten voor een kleine polder in een grote stad.

  • Op 13, 14 en 15 april draait MEER om 11.30uur in De FilmHallen (A’dam Oud-West).
  • Op maandag 24 april is er om 19.30uur een speciale voorstelling in cinema de Vlugt.

Het verhaal
In de Lutkemeerpolder in Amsterdam-West liggen de laatste landbouwgronden van Amsterdam. Eeuwenlang maakten akkers en boerenbedrijven deel uit van de stad, maar nu is er nog maar één stukje over. En precies daar heeft de gemeente enorme distributiecentra gepland.

GroenLinks wethouder Marieke van Doorninck verdedigt de plannen en is vastberaden het bedrijventerrein te laten bouwen. De biologische zorgboerderij van boerin Trijntje moet het veld ruimen, maar zij verzet zich met alles wat ze heeft. Betrokken Amsterdammers en Platform Behoud Lutkemeer komen met steeds hardere acties. Hoe is het zover gekomen? Waarom wordt het businesspark gebouwd? Zijn er alternatieven?

Leave a Reply