Amsterdam Donut Coalitie Meetup 29 februari

donutcoalitie
29 februari | Tuindorp Delicious | Amsterdam-Noord

Amsterdam Donut Coalitie Meetup

Wat als Amsterdam 15 voedselparken had, verspreid over de verschillende stadsdelen? Wat als deze in beheer waren van de bewoners, een plek om gezond lokaal eten te verbouwen, samen te komen en lekker in de natuur aan de slag te gaan? Wat als iedereen goed, genoeg en gezond te eten had? Wat als we de natuur en het verbouwen van voedsel weer een plek geven in de stad?

29 februari organiseert de Amsterdam Donut Coalitie haar volgende community meetup in Noord rondom het voedselvraagstuk.

Voedsel is een essentiële basisbehoefte met aanzienlijke invloed op het milieu. Daarnaast brengt het mensen ook bij elkaar. Daarom organiseren wij een meetup om initiatieven uit Noord, Zuidoost en Nieuw-West samen te brengen en in gesprek te laten gaan.

Tuindorp Delicious, Wortel met Sjeu, Tuinen van Brasa en Voedselpark Amsterdam delen inzichten over hun aanpak en welke rol donut economie daarbij speelt. Hoe gaan we voedselverspilling tegen, lossen we logistieke vraagstukken op, houden we beheer over onze voedselproductie en zorgen we dat niemand tekort komt? Vervolgens gaan we met elkaar in gesprek. Hoe kunnen we het thema voedsel integraal bekijken; sociaal, ecologisch, lokaal en globaal?

Wil je erbij zijn? Hieronder vind je alle belangrijke info over deze bijeenkomst

Datum: Donderdag 29 februari

Tijd: 16:00-17:30

Locatie: Noord, Tuindorp Delicious, Zonneplein 18a, 1033 EK Amsterdam

Meld je hier aan: https://forms.gle/jidLbQfjdKbHzNXu9 

Mocht je nog iemand kennen die hier echt bij moet zijn, stuur deze uitnodiging dan vooral door!

Red ons groen

Kom in actie steun onze campagne voor behoud van een groene Lutkemeerpolder