24 mei – I Am the River, the River Is Me

24 mei om 20 uur bij Cinema de Vlugt

Docu I am the river, the river is me

Op vrijdag 24 mei 20.00 uur, wordt in cinema de Vlugt de indrukwekkende documentaire I Am the River, the River Is Me vertoond.

Voedselpark Amsterdam en Cinema de Vlugt

Deze vertoning is onderdeel van een samenwerking tussen Voedselpark Amsterdam en Cinema de Vlugt. Eén keer per maand kun je bij Cinema de Vlugt een bijzondere documentaire zien die raakvlakken heeft met de doelstellingen van Voedselpark Amsterdam. Na de documentaire is er altijd ruimte voor een nagesprek de documentaire en hoe deze zich verhoudt tot onze eigen Amsterdamse realiteit.

Voor meer info en tickets ga naar de website van Cinema de Vlugt
Adres: Cinema de Vlugt Burgemeester de Vlugtlaan 125, 1063 BJ Amsterdam

Over I Am the River, the River Is Me

De Whanganui Rivier in Aotearoa/Nieuw Zeeland kreeg in 2017 als eerste rivier ter wereld dezelfde rechten als de mens. Dit was het resultaat van een ruim 150 jaar lange juridische strijd van de Maori, die de rivier zien als hun voorouders, als een onverdeelbaar en spiritueel wezen.

Ned Tapa, de Maori voogd van de rivier, neemt de filmmakers, internationale watervertegenwoordigers en activisten mee op een vijfdaagse kanotocht op de indrukwekkende rivier. Terwijl rivier en reizigers organisch samen stromen, is er zowel lichtheid, humor, als ruimte voor heling van de echo’s van het koloniale verleden.

I Am The River, The River Is Me is meer dan een reis door een adembenemend landschap en een samenleving die zo ver af lijkt te staan van onze Westerse – het is een call for action, een oproep om waardesystemen ten aanzien van natuur en gemeenschap te herzien in het belang van al het toekomstig leven op aarde.

‘I feel it is my job to ensure that what I’ve been given, I hand on to others.’
– Ned Tapa (Whanganui)