22 juli open dag Moestuinschool Amsterdam

Zaterdag 22 juli - Open dag Moestuinschool Amsterdam

Biologisch en activistisch moestuinieren in de stad

Op zaterdag 22 juli 2023, van twaalf tot vier, is er open huis bij de Moestuinschool Amsterdam, een verborgen groene oase en biologische tuinschool voor volwassenen, vlak achter Amsterdam CS.

Van 12 – 13 uur geeft Iris Poels een gastles over groen activisme. Van 14 – 16 uur kun je de tuin bewonderen, een handje meehelpen en het antwoord vinden op al je moestuinvragen. De toegang is gratis.

Locatie: Buurthaven Amsterdam, Sixhavenweg Amsterdam Noord, naast de Willemsluis. https://buurthaven.amsterdam/locatie/

Aanmelden voor deze middag kan via info@moestuinschoolamsterdam.nl

Op de open dag van de Moestuinschool Amsterdam is iedereen welkom die wil weten hoe dat werkt, een biologische tuinschool voor volwassenen, middenin de stad. Voor iedereen die zelf succesvol groenten, kruiden en fruit wil leren telen. En voor wie droomt van veel meer eetbaar groen in de stad, maar niet zo goed weet hoe je dan begint.

Programma 12 tot 13 uur: Gastles groen activisme in de stad. Door Iris Poels

Een gastles over groen activisme. Dat is hard nodig als we meer eetbaar groen willen. Want een plek vinden om prei te planten in de stad? Dat is helemaal niet zo eenvoudig. Iris strijdt al jaren voor méér vierkante meters eetbaar groen en inspireert je graag met ideeën, tips en aanpak. Deze vrouw deinst niet snel ergens voor terug: van moestuin-bakken op de stoep, tuinieren op parkeerplekken, tot het hoger beroep aanzwengelen tegen de komst van een distributiecentrum in de Lutkemeerpolder, de laatste vruchtbare landbouwgrond rond Amsterdam. Iris deed het allemaal.
”In Nederland zijn het de burgers en niet de overheid, die de meeste succesvolle projecten hebben geïnitieerd om bossen en groene ruimte te redden.”
Kate Brown MIT University in de Washington Post over Amsterdam

Programma 13 tot 16 uur: ‘Meet and wied’ met mensen van de Moestuinschool

Dwaal door de tuin en ontdek alle geheimen van deze kleurrijke oase vol biologische groenten, kruiden, eetbare bloemen en fruit. Vind het antwoord op je prangende moestuin-vragen, terwijl je de tuinlui helpt en ontmoet. Heb je een vraag over je tomatenplant of je worteltjes? Last van woekerend onkruid of slakken?
Help een handje wieden, en stel je vragen aan de ervaren tuinders, docenten, vrijwilligers en leerlingen van deze unieke tuinschool. Zwerm als een bij van de één naar de ander tijdens deze ‘meet and wied’ en verzamel je antwoorden.

Aanmelden voor deze middag kan via info@moestuinschoolamsterdam.nl

Inschrijving geopend voor het komende Moestuinschooljaar
In 2024 begint een nieuw schooljaar van deze bijzondere biologische moestuinschool, voor iedereen van 16 tot 106 jaar. Je kunt je daarvoor nu al inschrijven, ter plekke of via de website. Vorig jaar was het snel vol, dus wacht niet te lang. Meer info: www.moestuinschoolamsterdam.nl

Leave a Reply